23 Kasım 2009 Pazartesi

Perde Pilavı








Malzemeler


2 su bardağı pirinç
1 tavuk göğsü
2-3 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık


Hamuru için

1 yumurta
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Süslemek için badem

Yapılışı

Tavuğu haşlayın.Pirinçleri 20 dakika sıcak suda bekletin.Sıvı yağda dolmalık fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun.Pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edin.Sıcak suda beklettiğiniz kuş üzümlerini katın.Tuzunu ve baharatlarını ekleyin.3 su bardağı sıcak tavuk suyu ekleyip pilavı pişirin.Pişen pilava tiftiklediğiniz tavuk etini ekleyin.Hamur malzemelerinin hepsini bir kaba alıp,azar azar un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.Unlayarak mantı hamuru inceliğinde açın.Yağlanmış kek kalıbına önce arzu ettiğiniz kadar badem yerleştirin.Bademlerin üstüne açtığınız hamuru yerleştirin.Pilavı içerisine dökün.Hamurun kenarından sarkanlarını üzerine kapatın.Yada hamuru bir büyük ve bir küçük olmak üzere iki parçaya ayırın.Büyük parçayı merdane ile açıp bademleri bozmadan kabın içini kaplayın.Kalan küçük hamur parçasını,kabın genişliğinde açıp,pilavın üstüne kapatın.Üzerine bir kaç parça tereyağı koyup,200 derecelik fırına sürün.Yaklaşık 45 dakika kadar,hamur güzelce kızarana kadar pişirip fırından çıkartın.Geniş bir tepsiye ters çevirip,dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder