23 Kasım 2009 Pazartesi

Mücver (Kabak Köftesi)









Malzemeler:


1 kg kabak
2 adet orta boy kuru soğan
4-5 diş sarımsak
2 yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Aldığı kadar un
Kızartmak için sıvı yağ.


Yapılışı:

Kabakların kabuklarını soyup,yıkayın.Rendenin orta kısmı ile rendeleyin.Soğanları ve sarımsakları rendenin en ince kısmı ile rendeleyin.Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın.Bir kapta rendelenmiş kabakları,soğanı,sarımsakları,tuzu,karabiberi güzelce karıştırın.Yumurtaları kırıp aldığı kadar un ile kaşıktan dökülecek kıvamda yoğurun.Maydanozu,dereotunu,naneyi ekleyin.Sıvı yağı bir tavaya boşaltıp kızdırın.Karışımdan bir kaşık yardımı ile kızgın yağa döküp,kaşıkla şekil verin.Kağıt havlu yerleştirilmiş bir servis tabağına her iki tarafı da kızartılmış kabak köftelerinizi alın.Sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz.Arzuya göre sade veya sarımsaklı yoğurda bandıra bandıra yiyebilirsiniz.
Bal kabağı ile de yapabilirsiniz.Ben denedim ve çok leziz olduğunu söyleyebilirim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder