12 Kasım 2009 Perşembe

Ev Yapımı Pizza




Malzemeler:


Hamuru İçin:

1 kg un
Yaş maya (Bir pakette 42 gr maya var.Biz bunun 3/4 ünü kullanacağız.)
Margarin (250 grlık margarinin 3/4 ünü kullanacağız.)
Aldığı kadar süt
Az miktarda tuz(Koymaya bilirsiniz de.Pizzaya koyacağınız malzemelere göre siz belirleyiniz.)

Pizza Malzemeleri:

Pizza Hamurunun Üstüne Sürmek İçin:

Domates salçası
5-6 diş sarımsak.

Pizzanın Üstünü Döşemek İçin:

Biz sucuk,salam,sosis,eski kaşar,taze kaşar kullandık.
Damak zevkinize göre malzemeleri ayarlayabilirsiniz.
Örneğin:Yeşil biber,mantar,yeşil zeytin ilave edebilirsiniz.
Hatta sadece peynir,taze kırmızı biber,yeşil biber,mantar,yeşil zeytin,siyah zeytin,haşlanmış mısır,enginar kalbi (konserve olarak marketlerde satılıyor) kullanarak vejeteryan pizza bile yapabilirsiniz.

Yapılışı:

Öncelikle yaş mayayı bir miktar ılık suda eritiyoruz.Unu karıştırma kabımıza döküp ortasını açıyoruz.Erittiğimiz mayayı,margarini ve arzuya göre tuzu unun ortasına döküp karıştırıyoruz.Azar azar süt ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.Hamurumuzun üstünü nemli bir bezle kapatarak kabarmaya bırakıyor ve 2 saat dinlendiriyoruz.


Tepsiyi hafif yağlıyoruz.Az un serperek hamurdan aldığımız bezeyi oklava yada merdane ile tepsinin içine göre ince bir hamur halinde açıyoruz.Hamurun kenarları hava almayacak.Tepsinin kenarlarını boşluk kalmayacak şekilde hamurla kaplıyoruz.






Bir tabağa domates salçası koyuyoruz.Salça yoğun kıvamda ise hamurun üstüne rahatça sürülebilecek kıvama gelinceye kadar sulandırıyoruz.Dövdüğümüz sarımsakları ilave ediyoruz.Sarımsaklı salça karışımını hamurumuzun üstüne sürüyoruz.


Üstüne arzu ettiğimiz malzemeleri diziyoruz.





En üste rendelediğimiz eski ve taze kaşar karışımını döşüyoruz.








Önceden ısıtılmış fırında 300 derecede 15 dakika pişiriyoruz.


Pişen pizzamızı dilimleyerek servis ediyoruz.Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder