23 Kasım 2009 Pazartesi

İncir Tatlısı












Malzemeler:

12 adet incir,
4 adet karanfil,
120 gr. ceviz.

Şerbeti için:

1 su bardağı su,
1 su bardağı şeker,
Yarım limonun suyu


Yapılışı:

İncirleri suda ıslatıp, 3 saat kadar bekletin.İncirler yumuşadığında bıçak yardımıyla uç kısımlarını kesin.Ortalarını bıçakla kesip,parmağınız yardımıyla içlerini açın.Cevizleri robotta çekin veya havanda dövün.
İncirlerin ortalarına dövülmüş cevizleri bastırarak doldurun.Hazırladığınız incir dolmalarını yüksek kenarlı bir fırın tepsisine yerleştirin.Bu arada şerbeti hazırlayın.Bunun için su,şeker ve limon suyunu kısa bir süre birlikte kaynatın.Şerbeti,tepsideki incir dolmalarının üzerine dökün.Karanfilleri de tepsiye aldıktan sonra 200 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika kadar pişirin.Soğuttuktan sonra cevizle süsleyerek servis yapın.Arzuya göre kaymakla da servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder