10 Kasım 2009 Salı

Ekmek Kavurması





Annemin bayat ekmekleri değirlendirmek için yaptığı bir yemek;ekmek kavurması.Yanında ayran,cacık yada turşu ile harika olur.


Malzemeler:

1 adet bayat ekmek
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kuru nane.


Yapılışı:

Bayat ekmek küçük küçük doğranır,az su serpilerek tavlanır.Tencereye tereyağı konularak eritilir.Ekmekler içine atılarak hafifçe kavrulur.Salça,pul biber ilave edilerek malzemelerin iyice karışması sağlanır.Yumurtalar kırılıp bir kapta çırpılır.Tenceredeki karışıma ilave edilir.Tencere ateşten alınır ve kuru nane eklenir.Nane sevmeyenler,maydanoz yada dereotu kullanabilir.Baharat ilavesi de yapılabilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder