7 Aralık 2010 Salı

Topalak

Malzemeler:

500 gr yağsız ve sinirsiz et
300 gr bulgur
1/2 su bardağı un
1 adet büyük boy kuru soğan
1 yumurtanın akı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı toz biber (Arzuya göre)
Haşlanmış kemikli et

Yapılışı:

Öncelikle kemikli eti haşlıyoruz.Pişmesine yakın içine topalakları ilave edip birlikte pişirmeye devam ediyoruz.

Topalağın Hazırlanışı:

Topalak yapacağımız etin sinirlerini temizliyoruz.Bıçakla kıyıyoruz.

Temiz bir taş yardımıyla dövüyoruz.

Rendelediğimiz soğanı,

kimyonu,

karabiberi,

toz biberi (pul biberi)

ve tuzu ilave ediyoruz.

Üzerine bulguru yedire,yedire ilave ediyoruz.


Dövmeye devam ediyoruz.

Bulgurun tamamını ekledikten sonra,1 yumurtanın akını ilave ediyoruz.


Karıştırıp,dövmeye devam ediyoruz.

Unu ilave ediyor ve yoğuruyoruz.


Topalaktan ufak parçalar alıp elimizde sıkarak,yuvarlıyoruz.

Yuvarlanıyorsa olmuş demektir.Dağılıyorsa yuvarlanacak kıvama gelene kadar tekrar dövüyoruz.


Yuvarladığımız topalakları,haşladığımız kemikli etlere ilave ediyor ve birlikte pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder