7 Aralık 2010 Salı

Balcan Sovan


Malzemeler:


Her birinden yarımşar kilo olmak üzere patlıcan,yeşil etli biber,kuru soğan,domates ve yağlı lor peyniri.
Kuru çitlenbik,erik ekşisi ve zeytinyağı.

Hazırlanışı:


Öncelikle patlıcan ve biberleri ateşte közlüyoruz.Kuru soğanı piyaz şeklinde doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz.Domatesleri çiğ olarak kuşbaşı doğruyoruz.Kuru çitlenbiği havanda dövüyoruz.Közlenen patlıcan ve biberleri soyup,uzunluğuna doğruyoruz.Genişçe bir servis tabağına yada tepsiye doğradığımız patlıcan ve biberleri,kavrulan soğanı,doğranmış domatesleri,lor peynirini ve dövülmüş çitlenbiği tek tek diziyoruz.Hazırlanan bu tabağın üzerine damak zevkimize göre zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı(ya da damak zevkinize göre daha çok ya da az)erik ekşisi döküyoruz.(Nar ekşisi de kullanılabilir.)Bu enfes yemeği yufka ya da lavaş ekmekle,her bir malzemeden birer parça alıp dürüm yapıp yiyoruz.
Şöyle de yapabilirsiniz.Yufka ekmeğini ikiye bölüp,tam ortasına 1 cm eninde boydan boya,ince bir tabaka halinde erik ekşisi sürün.Tüm malzemeden ekşinin üstüne döşeyin.En üstüne arzu ettiğiniz kadar zeytinyağı gezdirin.Dürüm yapıp yiyin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder